Πρακτικές οδηγίες, tips και triks για αποτελεσματική και ευχάριστη διδασκαλία μέσο Σύγχρονης Ηλεκτρονικής Μάθησης: eLearning

Tώρα ήρθε η ώρα να ανάπτυξης τις γνώσεις και δεξιότητες σου ως εκπαιδευτής σε μια νέα αγορά. Για να επιβιώσεις, πρέπει να αναπτυχθείς.

220Αγορά

Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποστέλλονται στο email:
[email protected]

Το E-learning ήρθε για να μείνει!

Η εκπαίδευση εξ αποστάσεως μέσω Ίντερνετ, το eLearning δηλαδή, έχει αλλάξει το τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε – και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εκπαιδεύεις. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο μάθησης, μέσα στην τάξη, η ηλεκτρονική διδασκαλία κάνει το μάθημα απλούστερο, ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό.

Γνωρίζατε ότι η μέση διάρκεια προσοχής των Millennials είναι 12 δευτερόλεπτα, ενώ η Generation Z έχει χρονικό διάστημα μόλις 8 δευτερολέπτων; Σήμερα, πολλοί εκπαιδευόμενοι προτιμούν τη διαδικτυακή μάθηση παρά το παραδοσιακό στυλ. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι όταν το μάθημα είναι δομημένο σωστά  και υλοποιείτε σε εναρμόνιση με τις ανάγκες της μεθόδου αυτής, οι εκπαιδευόμενοι διατηρούν περισσότερες γνώσεις μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, επειδή για παράδειγμα, η γνώση παρουσιάζεται σε πιο εύπεπτα, μικρότερα κομμάτια.

Επιπλέον, η χρήση διαφόρων εποπτικών υλικών που απαιτούν βασικές προϋποθέσεις στην σύγχρονη ηλεκτρονική μάθηση δημιουργήσουν συνδέσεις μεταξύ των εννοιών και έτσι τις απομνημονεύουν ευκολότερα.

Μεταμόρφωσε τις δεξιότητές σου σε ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό έτοιμο για την σύγχρονη τάξη.

Οι πιο πάνω μελέτες φυσικά, ήταν βασισμένες στις εμπειρίες εκπαιδευτικών που είχαν την ευκαιρία να διαμορφώσουν ή να σχεδιάσουν εξ’ αρχής τα μαθήματα τους για παράδοση μέσω ηλεκτρονικής μάθησης. Για εσένα όμως που αναγκάστηκες από την πανδημία να μεταβείς σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες από την μία μέρα στην άλλη, η πραγματικότητα που βιώνεις ίσως να είναι διαφορετική. 

Συγχαρητήρια και μπράβο για τις δυνάμεις και την αποφασιστικότητα σου, όπως και για την άμεση ανταπόκρισή σου σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Η προθυμία και η επιμονή σου πέτυχαν την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. O σχεδιασμός και η οργάνωση τους έγιναν όμως γρήγορα, χωρίς τον κατάλληλο χρόνο προετοιμασίας και τις κατάλληλες δεξιότητες.

Τώρα ήρθε η ώρα να κινηθούμε και να δώσουμε έμφαση στο επόμενο βήμα: Την μεταμόρφωση των δικών σου γνώσεων σε ποιοτικό εκπαιδευτικού υλικού έτοιμο για την σύγχρονη τάξη, ηλεκτρονική μάθηση, e-learning

Τώρα, ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα αναβάθμισης των διδακτικών γνώσεων, δεξιοτήτων και της ποιότητα των υπηρεσιών σου σαν εκπαιδευτής μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων.

Μάθε πιο κάτω το πως, πότε, και για πιο λόγο, πρέπει να ανανεώσεις τις δικές σου γνώσεις (ή τα μαθήματα σου) για να διευρύνεις τις υπηρεσίες σου και την ποιότητα τους, έτσι ώστε να έρθουν σε εναρμόνιση με τις ανάγκες της  αγοράς του σήμερα και του αύριο.

Πως;

Το μάθημα Θα κινηθεί πάνω σε 3 κύριους άξονες. Την επιστήμη, παραδείγματα καλής εφαρμογής και πρακτικά εργαλεία.

1. Με απλές επεξηγήσεις της επιστήμης του e-learning, βιωματικές δραστηριότητες και πρακτικές ασκήσεις, μάθε πώς να εμπλουτίσεις τα μαθήματα σου γρήγορα και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, κτίζοντας στο υπάρχον διδακτικό σου υλικό.
2. Με την χρήση και ανάλυση απλών και πρακτικών παραδειγμάτων, θα μάθεις τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλεκτρονικής µάθησης και πως να πετύχεις την διαφοροποίηση των ρόλων του εκπαιδευτικού υλικού και του εκπαιδευτή για να λειτουργεί ως σύμβουλος, υποκινητής και εμψυχωτής για τον εκπαιδευόμενο.
3. Με την χρήση απλών και δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος διαδικτυακών εργαλείων, μάθε πως να εντάξεις το µοντέλο της ηλεκτρονικής µάθησης το οποίο στηρίζεται στη µαθητοκεντρική προσέγγιση και προωθεί τη συνεργασία µμεταξύ των εκπαιδευομένων σε αντίθεση µε τη συμβατική εκπαίδευση η οποία κατά κύριο λόγο υπηρετείται από την αυθεντία του ενός (καθηγητή).

Πότε;

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενισχύσεις το διδακτικό σου έργο και να εμπλουτίσεις τα διαδικτυακά σου προϊόντα?

Τώρα πλέον το πρώτο κύμα των βασικών εργαλείων και αναγκών για την υλοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων έχουν καθιερωθεί. Οι μαθητευόμενοι έχουν επι το πλείστων μάθει και συνηθίσει στην ιδέα και βασική πρακτική των διαδικτυακών μαθημάτων. Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα για να ενταχθείς δυναμικά στην ποιοτική, αποτελεσματική και ευχάριστη εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως μέσω elearning, όπως μας τα περιγράφουν οι παγκόσμιες μελέτες.

Τώρα, είσαι σε θέση να πας στο επόμενο βήμα. Να μετατρέψεις το υπαρκτό διδακτικό σε ψηφιακό υλικό που να επιτρέπει τη διαδραστική και ενεργητική μάθηση.

Για πιο λόγο;

Η εκπαίδευση πλέον έχει αλλάξει για πάντα. Η ανάγκη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η μετάβαση από κατά πρόσωπο εκπαίδευση σε eLearning έγινε από την μια μέρα στην άλλη, ξαφνικά. Ως εκπαιδευτής έπρεπε να μάθεις να χειρίζεστε την επιλεγόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα, και να δημιουργήσεις ψηφιακό υλικό για το κάθε σου μάθημα στην προσπάθεια σου για συνεχόμενή υποστήριξη και εξυπηρέτηση των πελατών σου.

Έρευνες δείχνουν ότι το 81% των εκπαιδευομένων δηλώνουν ότι η διαδικτυακή μάθηση τους βοήθησε να βελτιώσουν τους βαθμούς, γνώσει ή/και δεξιότητες τους. Μέσα από το μάθημα αυτό θα μάθεις απλούς τρόπους και τεχνικές, για να μπορείς και εσύ να έχεις τέτοιο θετικό αντίκτυπο μέσα από τα διαδικτυακά σου μαθήματα ή ακόμη και παρουσιάσεις.

Το κύριο πρόβλημα που βλέπουμε στην Κύπρο κατά την διάρκεια των μαθημάτων, είναι η χρήση των δασκαλοκεντρικών και μη-διαδραστικών τεχνικών όπως είναι η διάλεξη, η συζήτηση και ερώτηση απάντηση ή απλά διαδικτυακά κουίζ.  Για πρώτο βήμα αυτά ήταν ικανοποιητικά. Σημασία είχε να συνεχιστούν τα μαθήματα.

Τώρα πλέον που αυτό έχει διευθετηθεί, είναι καιρός να δώσουμε έμφαση στην ποιότητα, και να αρχίσεις να κτίζεις  το ανταγωνιστικό σου  πλεονέκτημα!

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα μάθεις επίσης:

● Πως να διεξάγεις διαμορφωτική ατομική αξιολόγηση και να κρατάς ανοικτή επικοινωνία με τον κάθε καταρτιζόμενο κατά την διάρκεια της παράδοσης του μαθήματος στην ολομέλεια
● Πως να κρατάς σε εγρήγορση, με αμείωτο το ενδιαφέρων και ενεργή συμμετοχή όλων των καταρτιζόμενων
● Ποια είναι τα κύρια εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να εντάξεις τις βασικές διαδραστικές αρχές και τεχνικές κατά την διάρκεια των μαθημάτων μέσο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης
● Τι εξοπλισμό και ηλεκτρονικά εργαλεία χρειάζεσαι για να μπορείς να παραδίδεις ποιοτικά μαθήματα ανελλιπώς
● Τρόποι παρακίνησης των καταρτιζόμενων, της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας
Φαντάσου να τελειώνεις ένα 5ωρω μάθημα μέσο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης όπου εσύ και οι καταρτιζόμενοι σου νιώθετε ενθουσιασμένοι, γεμάτοι ενέργεια και ευχαρίστηση! Επέτρεψε μου να μοιραστώ μαζί σας τα tips και tricks που ξέρω ότι δουλεύουν!
Ελάτε μαζί μας σε μία σύντομη, στοχευμένη διαδικτυακή κατάρτιση να μάθεις απλά, πρακτικά και αποτελεσματικά εργαλεία, τεχνικές, tips και tricks, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις όλα τα πιο πάνω.
Bonus!! θα σου αποκαλύψω επιπρόσθετο υλικό και tricks για δική σου ευκολία και παράλληλα την βαθύτερη μάθηση και κατανόηση του υλικού από τους εκπαιδευομένους σου!

Ξέρω ότι ως επαγγελματίας, ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Έλα να δεις και να μάθεις πως να μετατρέπεις και να χρησιμοποιήσεις  το διδακτικό σου υλικό σε ενδιαφέρων, διαδραστικά, εξατομικευμένα και αποτελεσματικά μαθήματα σύγχρονης ηλεκτρονική μάθησης.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έμπειρους ή/και πιστοποιημένους εκπαιδευτές, που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε Κέντρα Επαγγελματικής κατάρτισης ή/και σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς, Εκπαιδευτικούς και άλλους διδάσκοντες που παρέχουν υπηρεσίες σε κέντρα εκπαίδευσης νεαρών, ενηλίκων, επιμορφωτικά κέντρα, πανεπιστήμια, κολλέγια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα μαθήματα τους σε διαδραστικά μαθήματα σύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης, με απλές, γρήγορες και οικονομικές .

Η μετάβαση από ένα παραδοσιακό περιβάλλον στην τάξη στην ηλεκτρονική μάθηση έφερε πολλά πλεονεκτήματα τόσο για τους εκπαιδευόμενους όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Αυτό όπως γνωρίzουμε έγινε ξαφνικά, μέσα σε μια κατάσταση πανδημίας, με συνεχιζόμενη κρίση στον τομέα της υγείας, υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας και τη σοβαρή οικονομική ύφεση που οφείλεται στην έξαρση της νόσου.

Με την λίγη ενέργεια και χρόνο που είχατε στην διάθεση σας εσείς οι εκπαιδευτές, προσαρμόσατε τα ήδη υπάρχουσα μαθήματα σας με τρόπο που να παραδίνονται μέσα από σύγχρονη ηλεκτρονική μάθηση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί δεν είχαν τον χρόνο ή την ενέργεια να μάθουν πώς να διαμορφώνουν το κάθε μάθημα, σε διαδραστικά μαθήματα με την δομή που απαιτεί η σύγχρονη ηλεκτρονική μάθηση. Όλοι οι εκπαιδευτικοί πλέον έχουν δημιουργήσει παρουσιάσεις powerpoint τις οποίες προβάλουν μέσα από πλατφόρμες όπως το zoom και teams, κατά την διάρκεια διαλέξεων, στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Αυτή η τεχνική παράδοσης έχει άμεσα αρνητικό αντίκτυπο στο επίπεδο μάθησης που επιτυγχάνετε, την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρετε, διασπάει την ομαδικότητα και δημιουργεί απογοήτευση.  

Έλα να μάθεις πώς να εντάξεις και πάλι πιο διαδραστικές τεχνικές στα διαδικτυακά σου μαθήματα, όπως είναι ο καταιγισμός ιδεών σε ομάδες, η χιονοστιβάδα για την διεξαγωγή συμπερασμάτων και άλλα, μέσα από ηλεκτρονικά εργαλεία και τεχνικές.

Συνολική Διάρκεια

Συνολική Διάρκεια: 4 ½ ώρες

Καθαρό κόστος μόνοMost Popular

185

---

€185+ VAT

Tώρα ήρθε η ώρα να ανάπτυξης τις γνώσεις και δεξιότητες σου ως εκπαιδευτής σε μια νέα αγορά. Για να επιβιώσεις, πρέπει να αναπτυχθείς!

Κατεβάστε την φόρμα συμμετοχής απο τον παρακάτω σύνδεσμο:

220Αγορά

Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποστέλλονται στο email:
[email protected]