Χρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα ΑνΑΔ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ, ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗΣ

Μέθοδος Διδασκαλίας: κατά πρόσωπο εκπαίδευση

 Ημερομηνίες: 23, 25, 30/11 & 2/12       Ώρες: 3:30μ.μ – 7:30μ.μ.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από την ΑΝΑΔ.

Εργαζόμενοι και δικαιούχοι της επιχορήγησης από την ΑνΑΔ πρέπει να συμπληρώσουν τα Έντυπα ΚΕ200 και 6 ΕΠ  και να τα παραδώσουν στο γραφείο 304, 3ος όροφος στην Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα 52, Λευκωσία, 1061.

Σκοπός του προγράμματος κατάρτισης:

Οι προκλήσεις όπως ο φόρτος εργασίας, οι υπερωρίες, οι συγκρούσεις στις εργασιακές σχέσεις, η έλλειψη ανθρώπινων πόρων, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης εργασιακού άγχους και εξουθένωσης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παρουσία λαθών και της αναποτελεσματικής παροχής ποιοτικών υπηρεσιών καθώς και την παρουσία σωματικών και ψυχικών νοσημάτων στους εργαζομένους.

Με σκοπό την βελτίωση της ορθολογικής λήψης αποφάσεων και την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και παροχής αποτελεσματικών και αποδοτικών υπηρεσιών έχει σχεδιαστεί το παρόν επιχορηγημένο πρόγραμμα.

Οι καταρτιζόμενοι με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τους παράγοντες που συμβάλουν στο εργασιακό άγχος, καθώς θα εκπαιδευτούν και σε εργαλεία διαχείρισης του άγχους σε ένα διαδραστικό και ευχάριστο περιβάλλον.

Ενδεικτικά εργαλεία:

  • Εργαλείο διαφραγματικής αναπνοής
  • Βγαίνοντας από τις αντιδράσεις του αυτόματου πιλότου (S.O.B.E.R)
  • Μοντέλο διαχείρισης άγχους 3Α
  • Χρησιμοποιώντας τις πέντε αισθήσεις σαν άγκυρα (5-4-3-2-1)

Το πρόγραμμα έχει σκοπό να εκπαιδεύσει τους καταρτιζόμενους να αναγνωρίζουν τα 14 σημεία της εργασιακής εξουθένωσης και να ερμηνεύουν 6 πρακτικές δημιουργίας θετικού εργασιακού περιβάλλοντος πρόληψης εργασιακής εξουθένωσης.

Επίσης θα μπορούν να διακρίνουν την διαφορά στη ενσυνείδητη και ασυνείδητη ακρόαση και να δημιουργούν κλίμα καλής ακρόαση και επικοινωνίας.

Απευθύνεται σε:

1) Επαγγελματίες υγείας που εργάζονται σε ένα πιεστικό και απαιτητικό περιβάλλον και νιώθουν την ανάγκη διαχείρισης της εργασιακής εξουθένωσης και του άγχους
2) Εργαζομένους που βιώνουν καθημερινά έντονη συναισθηματική πίεση από το περιβάλλον της εργασίας και το πελατολόγιο και επιθυμούν να αποκτήσουν εργαλεία και δεξιότητες διαχείρισης με σκοπό η εσωτερική ηρεμία
3) Άτομα όπου βρίσκονται στα πρόθυρα εργασιακής εξουθένωσης και νιώθουν τις συνθήκες της εργασίας να έχουν επηρεάσει αρνητικά και άλλους τομείς της ζωής προσωπικούς και οικογενειακούς
4) Επαγγελματίες που έχει επηρεαστεί η ποιότητα του ύπνου τους
5) Άτομα που έχουν χάσει τον ενθουσιασμό τους για εργασίας και έχουν την ανάγκη να αφυπνίσουν την σύνδεση τους με το εργασιακό περιβάλλον

Στόχοι του προγράμματος κατάρτισης

6 σημαντικά οφέλη που θα λάβουν οι καταρτιζόμενοι

  1. Εντάσσουν στο τρόπο ζωής τους εργαλεία διαχείρισης άγχους
  2. Αναπτύσσουν ένα στερεό φραγμό μεταξύ της εργασίας και τις ιδιωτικής ζωής που βοηθά στην αποκατάσταση μιας υγιεινής ισορροπίας μεταξύ τους
  3. Οργανώνουν τις δραστηριότητες τους με ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής
  4. Εφαρμόζουν τακτικές αποφυγής εργασιακής εξουθένωσης
  5. Ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων επικοινωνίας για να παραμείνουν ήρεμοι και να θέτουν λεκτικά προσωπικά όρια.
  6. Συνθέτουν κλίμα καλής ακρόασης με αποτέλεσμα καλύτερη επικοινωνία

Εργαζόμενοι και δικαιούχοι της επιχορήγησης από την ΑνΑΔ πρέπει να συμπληρώσουν τα Έντυπα ΚΕ2, 6 ΠΕ, ΣΕ και να τα παραδώσουν στον εκπαιδευτή πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Θα υπάρξουν οδηγίες μετά την πρώτη επικοινωνία μας.

Πιστοποίηση κατάρτισης

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο και εγκεκριμένο από την ΑΝΑΔ. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Τα μαθήματα θα διεκπεραιωθούν μέσω κατά πρόσωπο εκπαίδευσης.  Το πρόγραμμα είναι άκρως συμμετοχικό και διαδραστικό. Περιλαμβάνει:

  • Υπόδυση ρόλων
  • Ατομικές και ομαδικές ασκήσεις
  • Μελέτες περίπτωσης κ.α.

Το σεμινάριο είναι συμμετοχικό και πρακτικό. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να κάνουν πράξη όσα μαθαίνουν ώστε να αποκτήσουν γνώση και εξειδίκευση πάνω στο αντικείμενο το οποίο εκπαιδεύονται.

Δημιουργώντας στοχευμένο περιεχόμενο για τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν πάνω σε σενάρια βασισμένα σε πραγματικές καταστάσεις καθοδηγούμενοι πάντα από τον εκπαιδευτή, ο οποίος θα τους καθοδηγεί.

Εκπαιδεύτρια

ΕΛΙΣΑΝΘΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
MSc MA Healthcare Manager &  Executive Leadership Coach

Η Ελισάνθη Νικολάου δραστηριοποιείται στο Τομέα της Υγείας από το 2013 , τα πρώτα 6 χρόνια ως υπεύθυνη παροχής υπηρεσιών αποκατάστασης ακοής, διεύθυνση και οργάνωση κέντρου και στη συνέχεια επικεντρώθηκε μέχρι και σήμερα στην δικιά της επιχείρηση “EMPATHY”στη στήριξη ασθενών με χρόνιες ασθένειες ως Health Coach και στη ανάπτυξη προγραμμάτων για επαγγελματίες υγείας.

Τα χρόνια εμπειρίας της συμπεριλαμβάνουν ανάπτυξη αποτελεσματικής επικοινωνίας και εξαίρετης παροχής υπηρεσιών στον ασθενή καθώς και στην εκπαίδευση επαγγελματιών Υγείας σε θέματα οργάνωσης,  επικοινωνίας και διοίκησης.

Κατέχει δυο μεταπτυχιακούς τίτλους, ένα στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και στη Βιοϊατρική Τεχνολογία.  Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΝΑΔ από το 2021,καθως επίσης κατέχει Παγκόσμια πιστοποίηση από τον ICF (International Coaching of Federation) ως Executive Leadership Coach.  Ακόμη κατέχει πτυχίο στη Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοϊατρική. Επιπλέον έχει πιστοποιηθεί ως NLP (νευρογλωσσικος προγραμματισμός) και Theta Healing Practitioner.

Η αγάπη της για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του Τομέα της Υγείας στην αναβάθμιση των παρεχόμενο υπηρεσιών την οδηγούν καθημερινά σε συνεχείς μετεκπαιδεύσεις με σκοπό να παρέχει σε επαγγελματίες υγείας δυναμικά εργαλεία.

Μέσα από την δυναμική και ευχάριστη της προσωπικότητα και την αποτελεσματική οργάνωση στη ζωή της συνδυάζει καριέρα και οικογένεια με δυο παιδάκια.

Συνολική Διάρκεια

Συνολική Διάρκεια: 14 ώρες

Άνεργοι

ΔΩΡΕΑΝ (Εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ΑνΑΔ)

Μη δικαιούχοι

Κόστος

468

---

Επιχορήγηση ΑνΑΔ

168

---

Καθαρό κόστος μόνο---

300

---

+VAT (€88.92)

Εργαζόμενοι και δικαιούχοι της επιχορήγησης από την ΑνΑΔ πρέπει να συμπληρώσουν τα Έντυπα ΚΕ2, 6 ΠΕ, ΣΕ και να τα παραδώσουν στον εκπαιδευτή πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Θα υπάρξουν οδηγίες μετά την πρώτη επικοινωνία μας.

Περιεχόμενο Προγράμματος

Ενότητα 1 – Κατανόηση του Άγχους

  • Ορισμός του άγχους
  • Σημάδια παρουσίας του άγχους
  • Οι 10 παράγοντες που συμβάλουν στην εξέλιξη του εργασιακού άγχους
  • Σχεδιασμός προφίλ του άγχους
  • Βασικές αρχές διαλογισμού με έμφαση τις αναπνοές

Ενότητα 2 –  Εργαλεία διαχείρισης του άγχους

  • 8 άμεση τρόποι διαχείρισης του άγχους εύκολα εφαρμόσιμοι
  • Διαφραγματική Αναπνοή (tool– πρακτική εξάσκηση )
  • Πως μπορεί κάποια εργαλείο να γίνει τρόπος ζωής
  • Μεταφορά – Το μάτι του κυκλώνα
  • Βασικές αρχές διαλογισμού με έμφαση την κατανόηση των συναισθημάτων και παρατήρηση του συνειδητού μυαλού

Ενότητα 3 – Διαχείρισης του Εργασιακού Άγχους μέσα από τα 3Α

  • S.O.B.E.R. εργαλείο διακοπής του άγχους
  • Ανάλυση Μοντέλου 3Α
    • Αλλαγή της κατάστασης – το πρώτο Α
    • Αποφυγή της κατάστασης – το δεύτερο Α
    • Αποδοχή της κατάστασης – το τρίτο Α
  • Τεχνική 5-4-3-2-1 μείωσης άγχους
  • Ενισχύοντας τους φραγμούς ανάμεσα σε εργασία και προσωπικής ζωής
  • Βασικές αρχές διαλογισμού μέσα από οραματισμό

Ενότητα 4 – Εργασιακή Εξουθένωση (Ε.Ε.) ( Βurnout )

  • 14 σημάδια παρουσίας Ε.Ε.
  • 6 πρακτικές δημιουργίας ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος για την πρόληψη Ε.Ε.
  • 2 εργαλεία διαχείρισης Ε.Ε. που πρέπει να έχει κάθε στέλεχος του οργανισμού
  • Δημιουργώντας ψυχολογική ασφάλεια στο περιβάλλον εργασίας
  • Σχέδιο οριακής απόκρισης

Εργαζόμενοι και δικαιούχοι της επιχορήγησης από την ΑνΑΔ πρέπει να συμπληρώσουν τα Έντυπα ΚΕ2, 6 ΠΕ, ΣΕ και να τα παραδώσουν στον εκπαιδευτή πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Θα υπάρξουν οδηγίες μετά την πρώτη επικοινωνία μας.